Dubai‘deki yaşam ile ilgili hiçbir fikriniz yoksa, yazının başlığında “gece hayatı” ile ne kastettiğimi ve bir Arap ülkesinde nasıl eğlenileceğini merak etmiş olabilirsiniz. Neyse ki Dubai öyle bir yer değil 🙂 İstediğiniz gibi şıkır şıkır giyinip, gittiğiniz mekanda alkol alıp dans ederken kendinizi çok iyi hissedeceksiniz. Üstüne şehrin asla soğuk olmayan tatlı akşam havası ve meşhur teras barlarındaki müthiş akşam manzaraları size eşlik edecek. Dubai yemekleri, Dubai geceleri, Dubai gece hayatı gibi konuları biraz inceleyelim öyleyse.
Bu yazımda nerelerde neler yiyebilirsiniz diye başlayıp, nerelerde nasıl eğlenebilirsiniz şeklinde devam edeceğim. Yenilen içilene göre herkesin ödeyeceği fiyat farklı olsa da, aşağı yukarı bir fikir versin diye fiyatlarını da eklemeye çalışacağım. Ve ne tarafta olduklarını tabii.
Dubai’nin birbirinden güzel otelleri arasında seçim yapmanızı kolaylaştıracak otel tavsiyelerinde bulunduğum DUBAİ’DE NEREDE KALINIR yazımı okumayı unutmayın; şehir merkezinde, sahilde denize sıfır, palmiye adası üzerinde ve havaalanı yakınında olan en güzel otelleri sizin için toparladım.
DUBAİ YEMEKLERİ – Dubai’de Ne Yenir?
Kötü haberle başlayalım; Dubai’de yeme-içme çok pahalı. Orta-iyi bir restoranda bile hamburger için 50 TL veya margharita pizza için 40 TL civarı ödemeye hazır olmalısınız. Yemeğe bu kadar para vermek istemeyenler marketlerden bir şeyler almalı veya McDonald’s/Burger King ile idare etmeliler (Metroda Emirates Towers durağından çıkınca bir tane var ve fiyatlar Türkiye ile yaklaşık aynı).
Eminim alkol konusunu merak ediyorsunuzdur. Biraz karışık ama açıklamaya çalışayım. Kural şöyle: Normal restoranlar alkol servis edemez, otellere bağlı yerler edebilir. Yani gideceğiniz yer bir otelin içindeyse alkol vardır diyesim geliyor ama kendi başına gibi görünüp alkol servis edenler de var, örneğin Trader Vic’s. Yine de genel kural geçerli gibi düşünerek, yol üstünde uğradığınız cafe veya restoranlarda büyük ihtimalle alkol yoktur diyelim.
Nispeten uygun fiyatlı sayılabilecek iyi restoranlardan bazılarını ve nerede olduklarını aşağıda sıralamaya çalıştım. İlk kısımdaki ucuz olanlar için kişi başı 30 – 50 TL ve ikinci kısımdaki biraz daha yüksek fiyatlı olanlar için kişi başı 100 TL civarında ödemeyi gözden çıkarın.
Buradan sonraki fiyatları yerel para birimi olan dirhem (AED) cinsinden vereceğim. Ben gittiğimde dirhem fiyatların 3/4’ünü alarak kabaca TL karşılığını buluyordum ama şimdi neredeyse aynı olmuşlar. Güncel kur için şurayı tıklayın.
Son olarak, resimlerin çoğunu internetten aldığımı belirteyim.
Foul W Hummus: Ortadoğu mutfağından yerel tatlar denemek için en uygun fiyatlı ve güzel seçeneklerden biri. Humus ve falafel lezzetli. Menüsündeki yemeklerin resimli (ne seçtiğimizi bilmek önemli) ve fiyatların 20 AED civarında olmasıyla sevindiriyor 🙂 Sharaf DG metro durağından çıkınca 250m ileride, Coral Boutique Hotel’in karşısında.
Shawarma Twist: “Shawarma” için Dubai’nin döneri diyebiliriz. Değişik soslarla yapılan, etli-tavuklu-balıklı-sucuklu çeşitleri olan, dürüm halinde veya tabakta servis edilen bu fast food ürününü burada deneyebilirsiniz. Dürüm fiyatları 20 AED ve porsiyonlar 40 AED civarında. Sharaf DG metro durağından 1 km kadar içeride kalıyor. İsmi Shawar.. gibi olan başka restoranlarda da meşhur döneri denemek mümkün.
Cabrito Mandi and Haneeth Restaurant: Ortadoğu ve Arap mutfağının güzel bir örneği daha. Tavuk veya kuzu yemeklerini deneyebilirsiniz. Mall of the Emirates’in 3 km kadar arkasında kalıyor. Tavuk yemekleri 35 AED ve kuzu yemekleri 70 AED civarında.
Reem Al Bavadi: Şehirde birkaç şubesi olan Ortadoğu mutfağı zinciri. Dubai’de nargileye “shisha” deniyor ve burada shisha keyfi yapabilirsiniz. Downtown Dubai’deki şubenin manzarası en güzel, metroyla Burj Khalifa/Dubai Mall durağına geldikten sonra Dubai Mall’da gezmekten yorgun düşüp, burada Burj Khalifa manzarası eşliğinde nargile, falafel, meze gibi tanıdık tatlarla keyif yapabilirsiniz. Dubai Marina’daki şubesi de fena değil. Kişi başı 90 AED civarı tutar sanırım.
Sophie’s: Palm Jumeirah’taki Riva Beach’te plaj keyfi yaparken acıkırsanız, çevredeki pahalı restoranlardan uzak durup sağlıklı yiyecekleri ön planda tutan Sophie’s Cafe’yi tercih etmelisiniz. 07:00 – 21:00 saatleri arası açık olan mekana kahvaltı için gidebilir veya 60 AED civarına güzel yemek yiyebilirsiniz, smoothie seçenekleri de iyi. Yerini bulmakta zorlanırsanız Building 8 nerede diye sorun.
Burger 360: Hamburger sevenler için Dubai Marina’daki güzel seçeneklerden biri. The B360 isimli özel burgerleri 45 AED. Grosvenor House isimli 5 yıldızlı otelden biraz ilerleyince Marina Tower’ın orada ve 12:00 – 01:00 saatleri arası açık.
Şimdi fiyatları bir tık yüksek olanlara geçelim.
Trader Vic’s: Madinat Jumeirah çarşısındaki restoranın güzel bir manzarası var. 12:00’de açılıyor ve öğleden sonra gidilebilir. Akşam gitmek isterseniz rezervasyon yaptırmayı deneyin ve abartıya kaçmadan şık giyinin. Canlı müzikle birlikte kalabalık ve eğlenceli olan mekanda alkol servisi de var. Kokteylleri ve özellikle Tiki Puka Puka meşhur. Ana yemekler 60 AED’den başlıyor.
Cheesecake Factory: Amerikalı bu ünlü restoran zincirinin ismine aldanıp yalnızca cheesecake servis ettiklerini düşünmeyin. Tatlı menüsü geniş ama birçok yemek de var. Dubai Mall, Mall of the Emirates ve Jumeirah Beach Residence’da şubeleri bulunan restoranda yemek fiyatları 55 AED ve cheesecake fiyatları 25 AED’den başlıyor. 09:00 – 23:00 saatleri arası açık.
Shakespeare and Co.: Bir zincir restoran daha. Souk Al Bahar’daki Dubai Fountain ve Burj Khalifa manzaralı olan şubesi en güzeli (Souk Al Bahar, Dubai Mall’un hemen yanındaydı). Makarna, lazanya gibi İtalyan yemekleri tercih edebilirsiniz. Ana yemekler 40 AED’den başlıyor. 07:00 – 00:00 saatleri arası açık.
Hard Rock Cafe: Dubai’de Hard Rock Cafe yok mu sanmıştınız, var elbette 🙂 Merkezden biraz uzak olmasıyla üzse de, çok sevenler, gittiğim her şehirde uğrarım diyenler veya havaalanı tarafında konaklayanlar tercih edebilir. Bildiğimiz ve sevdiğimiz lezzetler ile alışık olduğumuz Hard Rock ortamı, alkol de var. Gece 01:00’e (Perşembe ve Cuma 02:00’ye) kadar açık. Benim favorim olan Legendary Burger 59 AED.
Dubai Festival City denilen bölgede Dubai Creek’in kıyısında kalıyor. En yakın metro durağı olan Emirates, yaklaşık 3 km mesafede. Veya yeşil hat ile geliyorsanız halicin karşı kıyısında olan Creek istasyonunda inerek karşıya geçebilirsiniz.
Al Qasr: Lübnan yemekleri ve müzikleriyle Ortadoğu kültürünü yaşatan restoranda haftasonları canlı müzik ve dansöz oluyor. Alkol servisi var. Rezervasyon yaptırmak uygun olabilir, aradığınız günkü programı da sorarsınız. Bazı tur şirketleri bu restorandaki akşam yemeğini ekstra tur olarak sunduklarından, denk gelirseniz kalabalık olabilir. Set menü fiyatları gününe göre 200 – 250 AED arasında. Jumeirah Mosque’a çok yakın olan Dubai Marine Beach Resort&Spa’da yer alıyor. Menüsü ve rezervasyon için web sitesi burada.
Dhow Cruise: Dubai Creek’te tekneyle açılıp sınırsız alkolsüz içecekli açık büfe akşam yemeği şeklinde sunuluyor, romantik bir tercih olabilir. Fiyatlarını sormadım ama 150 – 200 AED civarı olduğunu tahmin ediyorum. 20:30 – 22:30 saatleri arasında yapılıyor, detaylarını buradan öğrenebilirsiniz.
Yöresel tatlar için deve eti, deve sütü, İran ekmeği “naan”, baharatlı kuzu etiyle yapılan “makbus”, parçalanan kuzu etinin bademli pilav üstünde servis edildiği “ghuzi” denenebilir. Deniz ürünleri de bolca bulunuyor. Kahve keyfinden mahrum kalmamak için, yanında hurma ile servis edilen Arap kahvesi “qahwa” sipariş edin 🙂
DUBAİ GECE HAYATI & EĞLENCE
Yine ucuzdan pahalıya doğru gidelim. Sayacaklarımın hepsinde alkol var.
Zero Gravity: Gece hayatı için fiyat – performans olarak en başarılı yerlerden biri. Erken giderek yemek yiyip sonra disko saatine devam edebilir, veya 23:00 gibi giderek alkol + atıştırma ile geç saatlere kadar eğlenebilir ve ortalama 100 AED (veya daha fazla) ödersiniz. Kokteyller 40 AED, biralar 30 AED, ana yemekler ise 75 AED’den başlıyor. Fiyatlar uygun ve şık giyinme zorunluluğu olmayınca yaş ortalamasının biraz düşük kalması kaçınılmaz oluyor tabii. House müzik ağırlıklı, salaş ve eğlenceli bir yer diyebiliriz. Skydive Dubai’ye giderken yol üstünde, en yakın metro durağı DAMAC Properties. Tramvayla geliyorsanız Dubai Marina.
The Rooftop Terrace: Özellikle Dubai’ye çalışmak için gelmiş Avrupalı nüfusun (expat deniyor) iş çıkışında gittiği, Palmiye Adası’na bakan güzel teras manzarası ve Arap mezeleri olan uğranası bir yer. 17:00 – 20:00 arası happy hour’un sonlarında gidip onların yaşamlarına tanık olabilir ve Dubai’nin yerlisi gibi hissedebilirsiniz. 01:00’e kadar açık mekanda ortaya meze tabağı 75 AED, yanına da birkaç içkiyle kişi başı 150 AED filan tutar. Dubai Marina’daki One&Only Royal Mirage Hotel’in tepesinde yer alıyor, en yakın tramvay durağı Palm Jumeirah. Spor – şık (smart casual) giyinmeyi unutmayın.
Buddha Bar: Özellikle uzakdoğu kültürünü ve mutfağını seviyorsanız buda heykelleriyle dolu Buddha Bar çok hoşunuza gidebilir. Dekorasyonuyla çok güzel bir atmosfer yaratılan mekanda 8li sushi 85 AED’den başlıyor, sushi sevmem diyenler için normal başka yemekler de var. Veya çok kalabalık olup son ses müziği bastıkları gece yarısı saatlerinde gidip, çeşitliliğiyle şaşırtan şarap menüsündeki seçenekleri denemek iyi fikir olabilir. Dubai Marina’daki Grosvenor House isimli 5 yıldızlı otelin alt katında yer alıyor. En yakın metro durağı DAMAC Properties. Tramvayla geliyorsanız Dubai Marina. Yemek + alkol için kişibaşı ortalama 150 AED (veya daha fazla) tutacaktır.
Siddharta Lounge: Buddha Bar’la aynı otelde (Grosvenorhouse) dördüncü katta yer alan mekanın muhteşem manzarasına Buddha Bar’ın arka planda çalan müzikleri eşlik ediyor. Gece 00:00’da kapandığı için, eğlence mekanı yerine “late dinner” denilen “akşam yemeğini ye ve sonra bir şeyler içerek sohbet etmeye devam et” şeklinde sınıflandırabiliriz. Sevgiliyle veya lüks bir iş toplantısı akşam yemeği için uygun, terastaki en iyi manzaralı masalardan kapmak için rezervasyon yapmayı unutmayın.
Kokteyller 65 AED, kadeh şarap ve vodka 50 AED’den başlıyor. Yemek + alkol için kişibaşı ortalama 250 AED (veya daha fazla) tutacaktır. Gündüz gelmek isterseniz “shisha” denilen nargileyi denemek iyi fikir olabilir.
Zuma: Japon mutfağının sunulduğu ve çok kaliteli bir restoran sayılan Zuma’daki pahalı yemekler yerine bar&lounge kısmına happy hour saatlerinde içki için gidebilirsiniz. 12:00 – 01:00 (Perşembe – Cuma 02:00’ye kadar) saatleri arası açık. Dubai International Finance Centre (DIFC)’da yer alıyor. Metronun Financial Centre veya Emirates Towers duraklarından birinde inerek gidilebilir. Şık giyinmeyi unutmayın.
360: Jumeirah Beach Hotel’in “marina walkway” isimli yürüyüş yolunun ucunda denizin üstündeki restoran&bar, yelkenli şeklindeki meşhur Burj Al Arab otelinin akşam halini ve Dubai manzarasını izlemek için en keyifli yerlerden biri. Cuma hariç her gün 17:00 – 20:00 arası happy hour var. Gece 02:00’ye (Perşembe, Cuma, Ctesi 03:00’e) kadar açık olan mekana 21:00’den sonra giderseniz şık giyinmeniz ve rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Asya mutfağı sundukları restoran bölümü için değil de eğlenmek için gider, yani yemek yemezseniz içkiler kişi başı 200 AED (veya daha fazla) tutacaktır diye tahmin ediyorum. En yakın metro durağı FGB. Bilgi ve rezervasyon için web sitesi burada.
People by Crystal: Dubai’nin en iyi dans kulübü olarak bilinen bar, 360 derecelik muhteşem bir panoramik manzaraya sahip. Şık giyinme ve rezervasyon zorunluluğu var. Dans etmeyi ve diskoyu kaliteli bir ortamda sevenler için iyi tercih olabilir. İçkilerin kişi başı 250 AED civarında (veya daha fazla) tutacağını tahmin ediyorum. Raffles Hotel’in en üst iki katında yer alıyor ve Perşembe, Cuma, Ctesi 23:00 – 03:00 saatleri arası açık. Giyinip kuşandıktan sonra taksiyle gidersiniz ama ne tarafta olduğu belli olsun diye söyleyeyim, en yakın metro durağı Dubai Healthcare City. Wafi Mall alışveriş merkezinin orası da diyebiliriz. Bilgi ve rezervasyon için web sitesi burada.
Dubai gece hayatı ve Dubai’de yeme içme hakkında bilgiler içeren bu yazımı faydalı bulduysanız sosyal medyada paylaşmayı, yeni yazılarımdan haberdar olmak için Hayat ve Seyahat’in aşağıdaki hesaplarını takip etmeyi unutmayın! 🙂
Instagram: hayatveseyahat
Facebook: Hayat ve Seyahat
Twitter: hayatveseyahat
Agha
16 Eylül 2018, 12:34Çok güzel ve bilgilendirici.
dubai dune buggy
17 Nisan 2019, 06:55that is nice topi, i like the way how you write this topic