Yurt Dışına Taşınmak Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

almanyada yaşam
10 Yorum
  • Omer
    04 Temmuz 2018, 09:33 Cevapla

    Abla selamlar bende yazılım müh ogrencisiyim almanca b2 ingilizcem c1 seviyesinde şuanda.ve yazılım pc bilişim sektöründe almanyada çalışmak istiyorum hangi sitelerden is aramaliyim ve sence iş bulma şansım yüksek mıdır neler yapmalıyım kısaca yardım edermisin

  • salih
    16 Temmuz 2018, 12:37 Cevapla

    slm lar kolay gelsin efendim benim durum biraz farklı beni almanya da yaşayan iki çocuğum var ama eşim gel diyordu ama ben gitmek istemiyordum ama şimdi durumlar değişti şimdi gitmek için konsolosa evrakları teslim ettim ve iki ay oldu ve bir cevap gelmedi bir kızım var ama oda doğum sırasın da gözleri biraz bozuldu ve göz damarları tıkalı diyor la ben de almanya ayle birleşim kağıtlar yaptırdım ben bu nasl hızlandırma bilirim ve hicaraları var ve hic bir tanesin de makkamelik olmadım sadece dosya acıldı yazdı gitmeme sorun olurum tşk ler kolay gelsin

  • Ferhat
    17 Ekim 2018, 08:52 Cevapla

    Merhaba. Yurtdışına eşya çıkarma ile gümrük işlemleri hakkında bilginiz var mı acaba? Koltuk televizyon kitaplık kitaplar gibi eşyalar. Kendi arabamız ile götürmek istiyoruz.
    Teşekkürler.

    • Fatma Olcucu
      17 Ekim 2018, 11:46 Cevapla

      Merhaba, ben Turkiye’deki esyalarimi satip Almanya’da esyali ev tuttugum icin bilgim yok maalesef. Ogrendikten sonra buradan veya bana mail atarak paylasmak isterseniz sonradan okuyanlara faydali olmasi icin eklerim.

  • ömer
    04 Kasım 2018, 12:48 Cevapla

    iyi günler ben Türkiye de öğretmenlik yapmakta olan bir Hollanda çifte vatandaşıyım. Eşimle birlikte yurtdışına taşınmak ve orada yaşamak istiyoruz. Dil konusunda herhangi bir yeterliliğimiz yok. Mesleğimize orada devam edebilir miyiz? Bu konularla ilgili bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

  • Eser DALDAL
    20 Kasım 2018, 11:43 Cevapla

    Merhabalar, ben Balıkesir – Edremit’de yaşayan bir engelliyim. Adım Eser DALDAL, hali hazırda özel bir hastanede çalışmaktayım, yalnız önümüzdeki sene emeklilik hakkı elde edeceğim. Evliyim ama çocuğumuz yok. Emeklilik sonrasında sağlık durumum elverdiği sürece çalışmak istiyorum ama tahmin edersiniz ki, bunun çok uzunun bir süre süreceğini sanmıyorum. Sonrasında da emekli maaşı ile ülkemizde yaşamanın ne kadar zor olduğunu tahmin edersiniz ( özellikle engelli statüsünden engelli olduğunuzda -bir arkadaşım emekli oldu ve şu an 880 lira gibi bir emekli maaşı alıyor ). Engelli olarak yurtdışına göç etmek için neler yapabileceğim konusunda beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

  • MAYBEONEDAY
    01 Ağustos 2020, 22:56 Cevapla

    Merhaba,

    Öncelikle bu güzel yazı için teşekkür ederim. Oldukça dolu ve keyifli bir yazı olmuş.

    Benim çok merak ettiğim bir konu var ve size danışmak istiyorum. Ben “tasarımcılık” ile uğraşıyorum. Herhangi bir tasarımcılık okulu okumadım. Eğer ben kendimi bu alanda çok geliştirirsem (Örneğin: Tasarım programlarında uzmanlaşırsam), bu alana dair bir diplomam olmasa bile yurt dışına yerleşebilir miyim?

    Şimdiden teşekkürler.

    • Fatma Ölçücü
      07 Ağustos 2020, 13:14 Cevapla

      Siz kendinizi her turlu gelistirin, sonrasinda onunuze guzel kapilar acilir bence.

  • tamer kavaklı
    09 Eylül 2021, 18:23 Cevapla

    öncelıkle merhabalar
    ismim tamer balıkesir susurlukta yaşıyorum işim gereği mesleğim rüzgar enerji santrali yüksek gerilim kumanda opretörü.
    bu iş yut dısında oldukça gelişmiş,
    Almanyada yakınlarım var gidebilirmiyim nasıl giderim birde evliyim bu durum nasıl olur evli olduğum için daha da zorlasırmı bana yazarsanız çok sevınırım aylar dır araştırma yapıyoruz eşimle ve bı çıkıs bulamadık. cevaplarınızı beklıyorum. kendınıze iiyi bakın hoşçakalın

Yorum Yapın