Yaz tatilini erken getirmek, ailece eğlenip dinlenmek, her şeyin nasıl bu kadar ‘en’ olabileceğine şaşırmak, bir şehrin yoktan nasıl var edilebileceğini görmek veya yalnızca iş seyahatiniz sırasında güzel vakit geçirmek istiyor olun, görkemli şehir Dubai’nin size sunabilecek bir şeyleri mutlaka oluyor. Bu yazımda farklı beklentilere hitap edebilecek en popüler bölgelerin her biri için Dubai otel tavsiyelerinde bulunup Dubai’de nerede kalınır konusunda işinizi kolaylaştırmaya çalışacağım.
Dubai’de kalacağınız otelin öncelikle konumu önemli ve Dubai’ye neden gideceğinize bağlı olarak konaklamak isteyeceğiniz bölge değişebilir. Şehri gezmeye veya iş için gelenler, deniz tatili yapmak için gelenler ve havaalanı oteli arayanlar olmak üzere üç temel amaç olabileceğini düşündüm ve otel önerilerini buna göre grupladım.
Tavsiye ettiğim otelleri booking.com sitesinde en yüksek puan alan oteller arasından değerlendirmelerini uygun bulduklarım olarak sıraladım, örneğin çok yüksek puan alan bir otel için Türk misafirlerden kötü yorumlar varsa dahil etmemeye çalıştım. Ayrıca konumuna ve olanaklarına dikkat ettim.
Her bir otelin ismine tıklayıp booking.com sayfasına yönlenebilir ve beğenirseniz rezervasyon yapabilirsiniz.
Dubai otel fiyatları çift kişilik odada gecelik 60 dolar civarından başlayıp 1000 dolarlara kadar çıktığı için önerdiğim otelleri fiyatlarına göre gruplandırdım ve grup yapmadıklarımın fiyatlarını yüksekten düşüğe doğru olacak şekilde sıraladım. Elbette tercih edilen döneme bağlı olarak fiyatlar değişeceği için benim 100 – 200 USD aralığında diye yazdığım bir otel fiyatı o aralığın altına inmiş veya üstüne çıkmış olabilir. Fakat sıralamalarım genel olarak size fiyatlar konusunda yüksekten düşüğe fikir verecektir.
Dubai, sınır tanımayan lüks hayatı ve ihtişamı ile dünyada belki de bir numara olduğu için otel standartları son derece yüksek. Yazıda linkini verdiğim otellerin tamamı yüzme havuzlu, çoğunun bünyesinde fitness salonu, spa merkezi, bar ve restoran bulunuyor. Diğer göze çarpan özelliklerini yanlarına ekleyeceğim, zaten tıkladığınızda açılan booking.com sayfasından siz de kolayca inceleyebileceksiniz.
Başlamadan önce, maddi kaygısı olmayıp yalnızca harika bir deneyim yaşamak veya belki Dubai’de balayı tatili geçirmek isteyenler için Dubai’nin yelkenli şeklindeki ikonik otelini söylemeden geçemeyeceğim. Meşhur 7 yıldızlı otel: Burj Al Arab Jumeirah
DUBAİ ŞEHİR MERKEZİ OTELLERİ
Oteller için ilk bakmamız gereken bölge, hemen her şehirde olduğu gibi elbette şehir merkezi. Downtown Dubai olarak geçen merkez, dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa ve en büyük alışveriş merkezi Dubai Mall’un bulunduğu alan. Işıklı su gösterisiyle meşhur çeşme Dubai Fountain de yine burada bulunuyor, üçü birbirinin dibinde.
Öyleyse Dubai merkezindeki otel tavsiyelerine bakalım.
200 USD üstü oteller:
Address Downtown (5 yıldız)
Address Boulevard (5 yıldız)
Armani Hotel Dubai (5 yıldız)
Palace Downtown (5 yıldız)
100 – 200 USD arası oteller:
Taj Dubai (5 yıldız) – Dubai Mall’a ücretsiz servis hizmeti var
Vida Downtown (4 yıldız)
Manzil Downtown (4 yıldız)
Dream Inn Dubai Apartments – 29 Boulevard (daire) – Mutfak eşyaları var
Dream Inn Dubai Apartments – 48 Burj Gate (daire) – Mutfak eşyaları var
Rove Downtown (3 yıldız)
Movenpick Hotel Apartments Downtown Dubai – Mutfak eşyaları var
Son iki otel kontrol ettiğiniz döneme ve indirimli zamanına denk gelmenize bağlı olarak 100 doların altına da düşebilir.
Şimdi merkeze birkaç kilometre mesafedeki, hala merkezde sayılabilecek otellere bakalım. Anlaşılması için metro haritası üzerinden gidersek, az önce merkez dediğim Burj Khalifa/Dubai Mall metro durağının bir tarafında Business Bay durağı, diğer tarafında sırasıyla Financial Centre, Emirates Towers, World Trade Centre yer alıyor.
Business Bay metro durağına çok yakın oteller (merkeze bir durak):
100 – 200 USD arası: City Premiere Hotel Apartments
100 USD’den ucuz: Villa Rotana (daire)
Financial Centre metro durağına çok yakın oteller (merkeze bir durak):
100 – 200 USD arası: Shangri-La Hotel Dubai (5 yıldız) – iki metro durağının arasında
100 USD’den ucuz: Rose Rayhaan by Rotana – Dubai (4 yıldız)
Emirates Towers metro durağına çok yakın oteller (merkeze iki durak):
100 – 200 USD arası: Jumeirah Emirates Towers (5 yıldız) – Popüler yerlere ücretsiz servisi var
100 USD’den ucuz: Millennium Plaza Hotel (5 yıldız)
World Trade Centre metro durağına çok yakın oteller (merkeze üç durak):
100 – 200 USD arası: Conrad Dubai (5 yıldız), Ascott Park Place Dubai (daire), Fairmont Dubai (5 yıldız)
Dubai’ye fuar için gelip fuar merkezine yakın otel arayanlar World Trade Centre durağına yakın olmayı tercih ederse kolaylık olacaktır.
“Bütçeme uygun bir şey bulamadım, metroya yakın iyi bir otel olsun ben diğer yerlere kendim giderim” diyenlere ucuz Dubai otelleri tavsiyesi:
Rose Park Hotel Al Barsha (4 yıldız) – Altında Türk restoranı varmış Türk konuklar oradan da memnun kalmışlar.
Deira (Deyra) bölgesindeki otelleri, fiyatları görece daha uygun olduğu halde tavsiye etmiyorum. “Dubai’nin geleneksel yüzü” ismiyle şirin gösterilmeye çalışılan bu bölgeye gezmeye gittiğimde bakışlardan çok rahatsız olmuştum ve bir Arap şehrinde olduğumu hissetmiştim. Oteller yine lükstür iyidir ama dışarı çıkınca garip bir çevreye düşme imkanınız var, o yüzden rahatsız edici bakışlar olmadan gayet modern ve dilediğiniz gibi hareket edebileceğiniz yerlerde bu kadar otel varken orada konaklamak bence tercihiniz olmamalı. Fiyat nedeniyle tercih edecekseniz, o bölgedeki ucuz otellerin pek aile dostu olmadığını duydum ama ne kadar doğrudur bilmiyorum.
DUBAİ MARİNA – PLAJ OTELLERİ
Merkez civarını ve özellikle iş için gelenlerin tercih edebilecekleri şehir manzaralı alanları inceledik. Şimdi Dubai’ye deniz güneş tatili yapmak için gelenlerin bayılacağı Dubai Marina ve Jumeriah Beach Residence (JBR) civarındaki sahil otellerine bakalım. Dubai Gezilecek Yerler yazımda bahsettiğim gibi JBR çevresi ve kordon boyu diyebileceğimiz The Walk isimli yol beni olumlu anlamda çok şaşırtmıştı.
Bu bölümdeki otellerin plaja yakınlığı da önemli olduğundan sahilde (denize sıfır) olanları seçtim, olmayanları yanlarında belirttim.
200 USD üstü oteller:
Rixos Premium Dubai JBR (5 yıldız) – Otel bünyesinde Türk restoranı ve Osmanlı hamamı var
The Ritz-Carlton Dubai (5 yıldız)
Hilton Dubai Jumeirah (5 yıldız) – Özel plajı var
InterContinental Dubai Marina (5 yıldız) – Sahile 10 dk yürüyüş mesafesinde
JA Oasis Beach Tower Apartments (daire) – Daireler büyük olduğundan iki kişiden kalabalık gidenler için uyguna gelebilir.
100 – 200 USD arası oteller:
Amwaj Rotana – Jumeirah Beach Dubai (5 yıldız)
JA Ocean View Hotel (5 yıldız)
Sofitel Dubai Jumeirah Beach (5 yıldız)
Hilton Dubai The Walk (4 yıldız, daire)
100 USD’den ucuz oteller:
Rove Dubai Marina (3 yıldız): Sahilde değil ama saat başı servisi varmış
Elbette Dubai plajları ve Dubai’de denize girilecek yerler JBR civarı ile sınırlı değil. Örneğin yazının başında söylediğim yelkenli şeklindeki ikonik Burj Al Arab oteline yakın ve sahilde bulunan dikkat çeken oteller de bulunuyor. Aşağıdakiler gibi:
Jumeirah Beach Hotel (5 yıldız) – Özel plajı var, hemen yanındaki Wild Wadi Waterpark (su ve eğlence parkı) için ücretsiz giriş sağlıyormuş (normalde su parkı giriş biletleri kişi başı 90 dolar civarı)
Jumeirah Al Naseem – Madinat Jumeirah (5 yıldız) – Özel plajı var
DUBAİ PALMİYE ADASI OTELLERİ
Dubai’deki dillere destan palmiye şeklindeki adayı bilmeyen var mı? Sanırım yoktur. Elbette bu palmiye adasının hem gövdesi ve yapraklarında, hem de çevreleyen dairesi üzerinde hepsi birbirinden lüks oteller bulunuyor. En pahalı otelleri yazmayacağım, yalnızca otel yorumlarında Türk misafirlerin değerlendirmeleri bulunduğu için Türkler tarafından da tercih edilen iyi otellere yer vereceğim. The Palm Jumeirah üzerindeki tüm otelleri ve yorumlarını incelemek için tıklayın.
Palmiye adası üzerindeki Dubai otel tavsiyelerimin hepsi sahilde ve özel plajı var:
Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah (5 yıldız)
Rixos the Palm Dubai (5 yıldız)
Anantara the Palm Dubai Resort (5 yıldız)
Atlantis the Palm Dubai (5 yıldız) – Palmiye adasının ucunda ve hemen yanındaki Aquaventure su parkı ile Lost Chambers Akvaryumu’na ücretsiz giriş imkanı sağladığı için (normalde bilet kişi başı 95 dolar civarı) özellikle çocuklu aileler için ideal.
Palmiye adasında mı kalsam yoksa ana kara üzerinde mi kalsam diye karar veremeyenler için palmiye adasının başladığı yerde ama hala ana karada bulunan, yani ikisini birden sağlayan en iyi otel önerisi: One&Only Royal Mirage Resort Dubai at Jumeirah Beach (5 yıldız)
Otel yine sahilde, özel plaj alanı var ve 3 gece veya üzeri kalırsanız bir önceki otelle benzer şekilde Aquaventure su parkına ücretsiz giriş imkanı sağlıyormuş.
DUBAİ HAVAALANI OTELLERİ
Son olarak Dubai havaalanına yakın otel tavsiyelerinde bulunacağım. Özellikle uçağınız geç iniyorsa, erken kalkıyorsa, veya Dubai’ye aktarma yapmak için geldiğiniz için çok az kalacaksanız havaalanı yakınında konaklamak avantajlı olabilir.
Dubai Uluslararası Havalimanı (Dubai International Airport – havaalanı kodu DXB) yakınındaki otel önerileri:
Dubai International Terminal Hotel (5 yıldız) – Havaalanı içinde (yalnızca transit geçişte kalacaksanız vize ihtiyacınız olur mu bilmiyorum, belki dışarı çıkmayacağınız için vizeden kurtulabilirsiniz. Herhangi bir sorun olmaması için oteli arayıp bilgi almanızı tavsiye ederim)
Le Meridien Dubai Hotel & Conference Centre (5 yıldız)
Roda al Bustan Hotel (5 yıldız)
Premier Inn Dubai International Airport (3 yıldız)
Dubai’de Sharjah Uluslararası Havalimanı (Sharjah International Airport) isimli bir tane daha havaalanı olduğundan uçağınızın nereye iniş/nereden kalkış yapacağını dikkatli kontrol etmelisiniz. Sharjah havalimanına çok yakın (hatta bitişiğinde) otel tavsiyesi:
Centro Sharjah – by Rotana (3 yıldız)
Umarım Dubai tatili için otel seçimi yapmanıza katkıda bulunabilmişimdir. Otelinizin yüzme havuzunda ve plaj yakınındaysa sahilde çok keyifli zaman geçirmenizi diliyorum 🙂
Dubai’de nerede kalınır hakkında bilgiler ve Dubai otel tavsiyeleri içeren bu yazımı faydalı bulduysanız sosyal medyada paylaşmayı, yeni yazılarımdan haberdar olmak için Hayat ve Seyahat’in aşağıdaki hesaplarını takip etmeyi unutmayın! 🙂
Instagram: hayatveseyahat
YouTube: Hayat ve Seyahat
Facebook: Hayat ve Seyahat
Gezi Seyahat
23 Mart 2019, 10:08Merhaba..
Gezi blogları hakkındaki samimi yaklaşımınızı takdir ve beğeni ile karşıladığımızı belirtmek isteriz. Sıkı takipçiniziz.
Bu paylaşımınızdan sonra Dubai fikri düşünüldü doğrusu. Bilgi ve paylaşımlarınız için teşekkür ederiz, öz ve samimi gerçekten.
alo bilet
22 Mayıs 2019, 10:33Vize pasaport ile ilgili bilgiler nerede acaba nasıl ulaşabilirim o kaynağa.