Tatillerimizi planlarken temiz, konforlu ve bütçemize uyan bir konaklama bulmak hepimiz için önemli ve tatilimiz güzel geçsin diye otellerimizi dikkatli seçmeye çalışıyoruz. Ama bazı oteller var ki dinlenip günün yorgunluğunu atmanın ötesine geçerek tatilin başlı başına amacı oluveriyor. İşte Kenya’daki zürafalı otel Giraffe Manor bunlardan biri.. Afrika tatili ve Kenya’da safari maceralarına ‘zürafalarla kahvaltı’ gibi fantastik bir tecrübe eklemek istiyor ve otelin fiyatı, imkanları, rezervasyon şartları gibi her türlü bilgiyi merak ediyorsanız okumaya devam, çünkü Kenya zürafa otel tecrübesi yazısı aklınızdaki tüm soruların yanıtı olacak.
Ben Kenya ve Tanzanya – Zanzibar gezim öncesi kontrol etmiş ve dünyanın en ilginç konseptli otelleri arasındaki bu popüler otelde yer bulamadığım için ‘inşallah başka zaman’ diyerek ertelemek durumunda kalmıştım. O yüzden bu yazıyı sizin için konuk yazar olarak sevgili Helin hazırladı. Kendisi çok güzel geziyor ve hem yurt içi hem yurt dışından harika paylaşımlar yapıyor, instagram hesabını mutlaka takibe alın: helincegozdeyerler
…
Giraffe Manor, Kenya’nın başkenti Nairobi’nin en güzel noktalarından birinde tarihi bir malikanede hizmet veren sıra dışı bir otel. Bir hayaldi benim için… Ve gerçekleştirdim. Yaptığım, deneyimlediğim en güzel tatildi. Kendime verdiğim en güzel hediyeydi. Siz de sıra dışı tatilleri seviyorsanız ve bu hayale sahipseniz haydi gelin başlıyorum anlatmaya.
Av köşkü olarak kurulan bu yapı, 1960 yılında Betty ve Jock Melville tarafından satın alınıyor. Binanın üzerindeki bitkileri yemek için gelen zürafaları fark ediyor köşkün sahipleri.
Bu durum çiftimizin hoşuna gidiyor ve 1974 yılında Daisy adında yetim bir zürafayı evlat edinip, köşkü otele dönüştürüyorlar. Böylece sıra dışı otelimizin hikayesi başlıyor. 2009 yılında ise hala oteli işleten Tanya ile Mikey Carr-Hartley oteli satın alıyor.
Otelimiz Main Manor ve Garden Manor olmak üzere iki binadan oluşuyor ve 150 hektarlık bir alana kurulmuş. Giraffe Manor’un köşk kısmı ana bina (Main Manor) olarak geçiyor ve içerisinde 6 oda yer alıyor. 2017 yılında ikinci binanın (Garden Manor) eklenmesiyle oda sayısı 12’ye çıkarılıyor.
Otelin 12 odasına ek olarak 10 zürafası var. Odaların isimlerine zürafaların adları verilmiş. Salma, Betty, Daisy gibi. Az oda olması yer bulma ihtimalini düşürüyor tabii ki. 1 yıl önceden rezervasyonlar yapılıyor ve odalar doluyor, ama bazen şanstan boşluklar olabiliyor tabii. O yüzden iyi takip etmek lazım.
Zürafa otele rezervasyon yapmak için sitesinden (https://www.thesafaricollection.com/) takip edin, kırmızı görünen tarihler dolu. Ama ona bakıp aaa hepsi doluymuş diye üzülerek planlarınızı bozmayın, çünkü bizim belirlediğimiz tarih de kırmızı görünüyordu. Şansımızı zorlayarak 4 Aralık gibi info@thesafaricollection.com adresine mail attık, 2 Ocak tarihinde müsaitlik durumu olduğunu belirttiler. Talih yüzümüze gülünce 1 yıl değil 1 ay önce rezervasyonumuz yapıldı ve zürafalı otel Giraffe Manor’da kalmamız kesinleşti 🙂 Rezervasyon yapan kişiler iptal ettiği için şansımıza son anda boşluk oluşmuş.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Ancak şunu belirtmek istiyorum, otelin ücretsiz iptal seçeneği yok. Size gönderdikleri formu dolduruyorsunuz ve rezervasyon için ücretin tamamını alıyorlar. Otel check-in 11:00’de, check-out ise 10:00’da.
Otel fiyatlarına gelirsek.. Otelin 2 tane suit odası var. Karen Blixen (115 metrekarelik iki odalı, iki banyolu, teraslı bir oda. Burada sabahları zürafaların terasınıza gelmesiyle güne başlama şansınız oluyor) ve Finch Hatton. Bu suitlerin gecelik fiyatları 4375 dolar. Karen Blixen, Out of Africa kitabının ünlü yazarına atfedilmiş. Eğer Nairobi planınız var ise filmini de mutlaka izleyin.
Diğer odaların fiyatı ise 1750 dolar (dönemsel olarak değişse de aşağı yukarı böyle). Evet biliyorum pahalı, oda fiyatını ikiye bölüp kişi başı düşünürsek Şubat 2020 dolar/TL kuruyla 5420 TL’ye geliyor. Benim için de yüksek bir fiyat olduğu halde ömrümde bir kez bu deneyimi yaşamak istedim ve bu hayalimi gerçekleştirdim.
Neyse ki oda fiyatına aklınıza gelebilecek hemen hemen her şey dahil. Transferleriniz ücretsiz bir şekilde otel tarafından yapılıyor. İstediğiniz yerden alınıp, çıkış yaptığınızda istediğiniz yere bırakıyorlar. Aynı zamanda otele yakın yerleri gün içerisinde gezdiriyorlar isteğe bağlı olarak (Karen Blixen Museum gibi). Ama biz tamamen otelin tadını çıkarıp, aynı zamanda ödediğimiz paranın hakkını vermek için bütün gün otelimizde kaldık.
Gelelim meşhur zürafalarla kahvaltı deneyimine. Sabah buradaki masalar ve fotoğraf köşesi zürafalar için ayarlanıyor. Uyanınca buraya geliyorsunuz zaten elinizde yemleri gören zürafalar hemen kafalarını uzatıp masanıza ortak oluyorlar. Zürafaların karnını doyurup fotoğrafınızı çekildikten sonra sizin için hazırlanan başka bir kahvaltı masasına gidip kendi karnınızı doyuruyorsunuz. Zürafanın o pencereden kafasını uzatıp masama ortak olduğu an o kadar güzeldi ki, Afrika tatilimdeki en unutulmaz anım oldu ve en güzel deneyimi yaşattı bana.
Kahvaltıya ek olarak 13:00-15:00 arası öğle yemeği, 17:00 çay saati, 19:30 akşam yemeği veriliyor. Alkol günün her saati sınırsız bir şekilde ikram ediliyor. Bunların hepsi verdiğiniz ücrete dahil. Ve yemekler, ikramlar çok lezzetli.
Otelin içinde spa, butik ve hem sera hem romantik bir akşam yemeği olarak kullanılan bir alan var. Otel çalışanları mükemmel. Her odanın bir ilgileneni var. Ütünüz yapılıyor, yemeklerinizle özel olarak ilgileniliyor. Her ayrıntı her detay o kadar güzel ki rüya gibi geliyor yaşadıklarınız.
Büyük ihtimalle “Otelde kalmadan yalnızca zürafalarla masada fotoğraf çekilemez miyim?” sorusu aklınıza gelmiştir. Otele dışarıdan girmek maalesef yasak, konaklamadığınız sürece kahvaltı veya akşam yemeğine dahi gelemiyorsunuz.
Bir de “Acaba zürafalara o kadar yakın olmak güvenli mi?” diye merak etmiş olabilirsiniz. Oteldeki bütün zürafalar Rothschild zürafaları. Fotoğraf ve videolardan evcil olduklarını düşünebilirsiniz ama öyle değiller. Güvenlik konularında otel çalışanları önceden bilgilendiriyorlar ve zürafalar otel etrafında dolaşırken belli noktalara gitmeniz, etrafta dolaşmanız yasak. Yani kurallara uyulması sağlanarak hem sizin hem zürafaların güvenliği sağlanıyor.
Zürafa otel ile karşılıklı olan aynı zamanda herkese açık olan Giraffe Center var. Burasıyla oteldeki zürafalar ortak; belirli zamanlar otelde belirli zamanlar ise burada oluyorlar. Sabah 6-8 ve akşam 5-7 arası otelde oluyor zürafalar. Doyduklarında erkenden kaçtıkları da oluyor, kafalarına göre takılıyorlar yani. O yüzden fotoğraf ve videolarınızı çekerken çok fazla zaman kaybetmeyin. Gittiklerinde dönmüyorlar bir daha 🙂
Giraffe Center girişi otelde kalanlar için ücretsiz dışarıdan gelenler için 15 dolar. Bu otel bana çok pahalı ama ben zürafalara yakın olmak, onları beslemek istiyorum diyorsanız Giraffe Center’ı değerlendirebilirsiniz.
Bu arada, otelde sadece zürafalar değil yaban domuzları da var. Zürafalardan kalan yiyecekleri yiyip, etrafta dolaşıyor onlar da. Dedim ya zürafalar kafalarına göre takılıyorlar diye, istediğim fotoğrafı çekilmek için salıncağa gittiğimde zürafa gitmişti. Biz de domuzla bu anı ölümsüzleştirdik.
O kuşların cıvıltısını, o gün doğumunu, o yıldızları, zürafaları öptüğüm onlara yakın olduğum bütün anları düşündükçe tekrar tekrar yaşıyorum, yaşayacağım. Kendinizi sevin, kendinize hediyeler alın, şımartın. Bir tane daha “sen” yok çünkü. Başka bir hayalimde görüşmek üzere 🙂
…
Yazı ve fotoğraflar: Helin Gözde Yılmaz, Instagram: helincegozdeyerler
Düzenleme: Fatma Ölçücü
Afrika’da Sıra Dışı Deneyim: Kenya Zürafa Otel yazısını faydalı bulduysanız sosyal medyada paylaşmayı, yeni yazılardan haberdar olmak için Hayat ve Seyahat’in aşağıdaki hesaplarını takip etmeyi unutmayın 🙂
Instagram: hayatveseyahat
YouTube: Hayat ve Seyahat
Facebook: Hayat ve Seyahat
Elif
10 Nisan 2021, 20:00Merhaba, Kenya safari planlamaya çalışıyoruz, blogerların yazılarını okurken denk geldim size. Giraffe manor konaklamasını 1-2 günden fazla bulamıyorum. Diğer günler nerede konaklamayı önerirsiniz, safari içinde tavsiyeniz varsa lütfen paylaşın. Teşekkürler.
Fatma Ölçücü
25 Mayıs 2021, 11:27Maille dönüş yaptım.