Noel baba ve Ren geyiklerinin masalsı köyü, pamuk gibi karlarla kaplı Lapland son zamanlarda Lapland turu düzenleyen tur şirketleri sayesinde Türkiye’de de popüler olmaya başladı. Kuzey ülkelerinin pahalılığı nedeniyle yüksek olan tur fiyatları ise, bazı gezginlerin aklında oralara gitmeyi çok istediği halde soru işaretleri yaratabiliyor. Biz eşimle kendimiz organize ederek Lapland gezisi yaptık ve gezimizi paylaştığım hayatveseyahat instagram hesabımda Lapland tatil fiyatları hakkında çok soru aldım. O yüzden bu yazımda Lapland tatili için bizim nereye ne kadar harcadığımızı ve Lapland pahalı mı gibi sorularınıza cevap olabilecek bazı fiyat bilgilerini detaylandıracağım. Ayrıca kuzey ışıkları otelleri (üzeri cam olan iglo oteller) hakkında fiyatlar ve bilgiler verip otel tavsiyeleri paylaşacağım.
Böylece Lapland’a gidip gitmeme ve gidecekseniz ‘kendiniz mi yoksa turla mı’ konularındaki kararlarınıza yardımcı olabilmeyi umuyorum. Önce bizim ne kadar harcadığımızın grafiğini ekliyorum, sonrasında her bir harcama kalemini tek tek inceleyeceğiz.
Biz 2018 yılı Ocak ayında gittik, Avrupa’da enflasyon olmadığı için fiyatlar yıl bazında çok değişmez. Önemli olan ay bilgisi, bizim gittiğimiz Ocak ayının başı hala yüksek sezon olduğu halde en yüksek sezon Aralık ayının ikinci yarısı oluyor.
Lapland Otel Fiyatları – Otel Tavsiyeleri
Bizim uçak biletlerinin saatleri nedeniyle hem gidiş hem dönüşte birer gece Helsinki Havaalanı’na (havaalanı kodu HEL) yakın otelde konaklamak durumunda kaldık. Helsinki’yi daha önce gezdiğim için birçok kişinin aksine Helsinki gezisine ekstra vakit harcamadım.
(Not: Yazı boyunca bahsettiğim otel isimlerinin üzerlerine tıklayarak booking.com sayfalarına yönlenebilir ve müşteri yorumlarını okuyup fiyatlarını inceleyerek beğendiğinize rezervasyon yapabilirsiniz.)
Lapland uçağının aktarma süresinin uzunluğu nedeniyle siz de Helsinki’de konaklamak durumunda kalırsanız bizim yaptığımız gibi Forenom Hostel Vantaa Airport‘u deneyebilirsiniz, çift kişilik odanın gecelik fiyatları 50 Euro civarında. Biraz daha konfor arayanlar Hilton Helsinki Airport otelini tercih etmeli.
Buralara kadar gelmişken daha önce görmediyseniz Helsinki’yi de görün tabii, o zaman havaalanı yerine şehir merkezindeki otellerde kalmanız daha mantıklı olur. Helsinki şehir merkezi otelleri için tıklayın.
İki gece mecburi Helsinki dışında biz Lapland gezisi için 3 gece konaklama tuttuk, grafikteki konaklama bölümüne 2 gece Lapland ve 2 gece Helsinki konaklaması dahil (Toplam 290 Euro). Bir gece kaldığımız buz otel konaklamasını eklemedim; buz otelle ilgili her şeyi yazının sonlarında ayrıca anlatıyorum.
Lapland otelleri arasında birinci tercihiniz şurası olmalı. Çok hızlı dolduğu için hemen rezervasyon yapmak gerekiyor: Santa Claus Holiday Village
Çünkü Lapland gezilecek yerler denildiğinde bu bölge kastediliyor. Otelin fiyatları sauna dahil 200 – 250 Euro aralığında genelde.
Eğer Lapland’a kadar gelmişken özel bir otel deneyimi yaşayıp şanslıysam kuzey ışıklarını soğukta donmadan sıcacık yatağımdan görmek istiyorum diyorsanız Lapland iglo otelleri size göre olacaktır. Gezilecek yerlere yakın olan iglo oteller aşağıdaki gibi, her biri birbirinden harika:
Geceliği kış sezonunda (kuzey ışıklarının görüldüğü sezonda) 400 Euro’dan başlayan oteller için Aurora cabin veya Glass House gibi bir kısmı camla kaplı oda seçtiğinizden emin olun, çünkü igloo/iglo/iglu otel denilen şey bu oluyor.
Birinci konaklama seçeneği olarak Rovaniemi’deki Santa Claus Köyü’nü önerdim ve hem normal hem iglo otel seçeneklerinden en iyi görünenleri söyledim. Gezilecek yerlere yakın konaklamak elbette işinizi çok kolaylaştıracaktır, özellikle çocuklu aileler için.
İkinci konaklama seçeneği gezilecek yerlerden ziyade kuzey ışıkları odaklı olan oteller. Az önceki seçenek kuzey ışıklarına az uyuyor çünkü şehir ışıklandırmalarının olduğu yerlerde kuzey ışıklarını net göremiyorsunuz. Dolayısıyla turistik merkezden kuş uçmaz kervan geçmez karanlık yerlere doğru uzaklaşmanız gerekiyor.
Yine özel bir deneyim yaşamak isteyeceğinizi düşünerek Lapland’daki en iyi iglo otelleri aşağıda derledim, fiyatları yine 400 Euro’dan başlıyor ve kahvaltı ile akşam yemeğinin dahil olması gibi farklı seçenekleri var. Önce bizim gitmediğimiz ama daha kuzeyde olduğu için kuzey ışıklarını görmek için daha yüksek ihtimal sunan Ivalo Airport (IVR) yakınındaki oteller ile başlayayım. Yani Helsinki veya Avrupa’da varacağınız yerden bu havaalanına bilet almak sizin için uygunsa aşağıdaki otelleri düşünebilirsiniz. Eğer bulamadınız ve Rovaniemi Airport’a iniş yaparak ulaşacaksanız 4 saat kadar yol gitmeniz gerekecek, öyle de olur. Ulaşım seçenekleri konusunda tercih ettiğiniz otel yardımcı olacaktır.
Kakslauttanen Arctic Resort – İglo otel denildiğinde resimlerini gördüğünüz en meşhur ve en pahalı igloo otel. (Yukarıdaki fotoğraf bu otelin web sitesinden)
Wilderness Hotel Inari & Igloos
Wilderness Hotel Muotka & Igloos
“Iglo otelde kalmak istiyorum ama turistik merkezde olursa kuzey ışığı şansınız düşer dedin, e bu oteller de çok uzakta” diyenler için Rovaniemi Havaalanı’na yakın iglo seçenekleri de var, iglo otel deneyimi için Lapland açık ara en çok seçenek sunan yer. Şimdi onları da yazayım, bu otellerde kalmak hem kuzey ışığı için sakinlikte olmak hem de yakındaki turistik merkeze (Noel baba köyüne) gündüz gidip gezerek akşam geri dönmek için çok uygun. Bu turistik merkez ile Rovaniemi Havaalanı arası son derece yakın, yalnızca 5 km.
Arctic Snow Hotel & Glass Igloos – Biz bir gece burada kalmıştık ama otelin iglo kısmını değil buz kısmını tercih ettik 🙂 Siz soğuk bir deneyim olmaması için iglolara bakarsınız, şehre en yakın iglo oteller arasında. Rovaniemi Havaalanı 35 km.
Apukka Resort – Rovaniemi Havaalanı’na daha yakın olamazdı sanırım, 12 km imiş.
Arctic Fox Igloos – Rovaniemi Havaalanı’na 92 km görünüyor.
Elbette civarlarda farklı iglo oteller de bulacaksınız, siz bir otele tıklayarak aramanıza başlayın ve sonunda bir karara varıyorsunuz.
“Iglo oteller güzelmiş ama benim bütçemi aştı” diyorsanız o da sorun değil. Turistik merkeze mi yoksa kuzey ışıklarının görüldüğü izbe köşelere mi yakın olmak istediğinize göre yine bir otelin ismine basın ve açılan sayfadan ‘haritayı göster’ seçeneğiyle yakınlardaki otellerin fiyatlarını kontrol edin.
En bütçe dostu ama konaklama anlamında bir özelliği olmayan seçenek ise bizim gibi şehir merkezinde kalıp 8 numaralı otobüsün saatlerine uymaya çalışarak o otobüsle Noel Baba Köyü’ne gidip gelme şeklinde gezinizi tamamlamak (çünkü şehir merkezi dediğim yerde görülecek pek bir şey yok). Veya taksi de kullanılabilir, küçük bir yer olduğundan tek yön taksi parası büyük ihtimalle 25 Euro’yu geçmez. Biz yukarıdaki pahalı ama özel seçeneklerde 1 gece artı normal ucuz otel seçeneği şeklinde kombo yaptık.
Geceliği 85 Euro’dan kaldığımız Guesthouse Outa konukevinin fiyatı Lapland ortalamasının altında olduğu için 2 geceliğine orayı tercih ettik, Helsinki havaalanı oteli ve buz otel gibi o da ortak tuvaletliydi ama sorun olmadı. Yine haritaya basarak civarlarda kendinize uygun oteli bulmaya çalışın derim.
Lapland’da ne kadar kalınır dersek 4 gece ideal bence, biz 3 gece ama 4 tam gün yaparak (sabah erken varıp akşam geç dönme) anca tamamlayabildik.
Lapland Uçak Bileti Fiyatları ve Lapland’da Ulaşım
En büyük masraf kalemini oluşturma ihtimali olup bunun karşılığında cam bir igloda kalıp şanslıysanız sıcak yatağınızdan kuzey ışıklarını izlemek gibi eşsiz bir tecrübe sunan oteller konusunu detaylandırdıktan sonra şimdi ulaşıma bakalım. Ulaşım kısmına uçak biletleri ve Lapland’daki şehir içi ulaşım için yaptığımız harcamaları dahil ettim (Toplam 649 Euro).
Lapland’a nasıl gidilir sorusunun cevabı genelde Helsinki aktarmalı uçuş, yukarıda bahsettiğim gibi biz uzun aktarma süresi yüzünden birer geceyi harcamış olduk. Son varacağınız destinasyon için uçak bileti aratmanız gereken havaalanının ismi Rovaniemi Airport (RVN) ve istisnai durumda Ivalo Airport (IVR) olduğunu da söyledim, artık önceliğinizin gezmek mi yoksa kuzey ışıkları şansını maksimuma çıkarmak mı olduğuna göre karar verirsiniz.
Lapland turu satan tur şirketleri İstanbul merkezli Freebird Havayolları aracılığıyla direkt uçuş düzenleyebiliyorlar ama özel sefer olduğundan bu şekilde direkt uçuşla kendi başınıza ayarlamanız pek mümkün değil gibi görünüyor.
Biz Münih çıkışlı Lapland uçak biletlerini Ocak ayı başı için kişi başı 290 Euro’ya aldık, Türkiye’deki kampanyalı uçuşları takip ederseniz benzer fiyata uçak bileti bulabileceğinizi düşünüyorum. Lapland’a biz Türkler daha çok masalsı ortamı ve kar manzaraları için gidiyor olsak da Santa Claus Köyü olarak bilinen Rovaniemi’ye Avrupalılar çocuklarıyla birlikte Noel Baba’yı görmeye gidiyorlar. O yüzden Avrupa’da Noel (Christmas) tatilinin başladığı Aralık ikinci yarısından yılbaşına kadar olan dönemde gitmenizi tavsiye etmiyorum, uçak bileti ve otel fiyatları çok yüksek olacaktır.
Otel kısmında anlattığım gibi turistik aktivitelerin olduğu Santa Claus köyü çevresinde konaklamadık, o yüzden her gün şehir merkezinden oraya otobüsle gittik. Otobüs bileti Ocak 2018 itibariyle tek yön 3.90 ve gidiş-dönüş 7.20 Euro’ydu. Havaalanına gidiş gelişlerde ise otobüslerin saati uymadığından taksi kullanmak zorunda kaldık. Havaalanı – Santa Claus Village 11.50 Euro ve şehir merkezi – havaalanı 25 Euro tuttu taksiyle. Taksi açılış tarifesi 9 Euro’ydu.
İpucu: Otellerin üzerine tıkladığınızda açılan booking.com sayfasında altlarında ücretsiz havaalanı servisi yazıyorsa bu hizmetten yararlanmak için otele mail atın.
Lapland Yemek Fiyatları
Yemek harcamaları konusunda bizim düşüncemiz sabah otelden çıkmadan kendi hazırladığımız sandviç tarzı bir şey yemek, öğlen dışarıda meşhur yemekleri tatmak ve akşam ise yine otelde hazırlamak şeklindeydi. Yani yemek için ödediğimiz tutarın diğerlerine göre düşük olması tamamen bizim ekstra çabalarımız 🙂 (Toplam 87 Euro)
Yukarıda linkini verdiğim bizim kaldığımız Helsinki havaalanı oteli ve Lapland’daki konukevinde mikrodalga, kettle ve mutfak malzemeleri olmasına rezervasyon yaparken dikkat etmiştik. Yanımızda ise ekmek, kaşar peyniri, çay, makarna, makarna sosu, hazır çorba ve protein barı denilen gofret tarzı şeylerden götürdük (Gidince oradan da alınabilir ama bize yanımızda götürmek daha kolay geldi). Ayrıca bir kerelik su alarak su şişesini sonradan doldurarak gezi boyunca kullandık, Lapland’da musluk suyu içilebiliyor.
Yemek harcamaları içinde meşhur Lapland yemekleri olan geyik eti ve somon içerikli şeyleri denedik, arada da atıştırmalıklar aldık. Fikir vermesi açısından; somon çorbası = 10 Euro, geyik burger = 16 Euro, somon = 22 Euro ödemişiz (birer tane fiyatları).
Lapland Safari Fiyatları
Eveet, Lapland tatili fiyatları içinde en fazla yeri tutması muhtemel olan konuya geldik. Bize geyik safarisi ve husky safarisi yetti (Toplam 552 Euro), diğer en popüler safariler ise Snowmobile safari (kar motoruna binme), Ice fishing (buz tutmuş gölde balık avlama ve tutarsan pişirip yeme), Aurora Borealis (Kuzey Işıkları) safarisi ve Ice floating (özel kıyafetlerle buz tutmuş göle girme).
Lapland’da safari fiyatları çok geniş bir aralıkta değişiyor. Firmalar arası büyük fiyat farkları olmasa da safari uzunluğu fiyatı etkileyen temel kriter. En kısalarını yapmak istiyorsanız Santa Claus Village isimli zaten tüm zamanınızı geçireceğiniz yerde her ikisini de deneyebilirsiniz, Reindeer Park (Geyik Parkı) ve Husky Park bölümleri var.
Geyik safarisi ile başlayalım; en kısa versiyonunu denemek isterseniz 400 metre (5 dakika) 18 Euro ve 1000 metre (15 dakika) 29 Euro diyor, şu adresten inceleyebilirsiniz. Benim Lapland gezisinde en çok yaşamak istediğim tecrübelerden biri Ren geyikleriyle ormanın derinliklerine dalıp mümkün olduğunca uzun süre bembeyaz karlarla kaplı kartpostaldan fırlamış gibi duran ortamda keyif sürmekti, o yüzden binip iki resim çekilmemle anında biteceğini düşündüğüm bu kısa turları tercih etmedim.
Safari süresi 3.5 saat dese de önemli olan sürüş uzunluğu (ride duration), ona dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü safari süresinin içine otelinizden transferler, bilgilendirme, safari sonrası sıcak içecek ve kurabiye ikramı gibi şeylerle geçen süreler de dahil oluyor. Sunulan en uzun seçenek olan 1 saatlik geyik safarisini tercih ettik ve kişi başı 125 Euro tuttu. Fiyata yukarıda söylediğim her şey dahil, hatta termal tulum da veriliyormuş genelde ama bize verilmedi.
Husky safarisinde de benzer şekilde ‘bi bakıp çıkıcam’ diyenler için 2km’lik sürüş 40 Euro, 5 km’lik sürüş 75 Euro gibi fiyat seçenekleri var, şuradan inceleyebilirsiniz. Biz yine en uzununu seçip 12 – 17 km arası uzunluktaki (sürüş süresi 1.5 – 2 saat) safariyi kişi başı 151 Euro’ya aldık. Benim için bu iki safari Lapland tatili için en önem verdiğim şeylerdi; o yüzden oraya kadar gitmişken bu masrafları kısmadım. Geyik safarisinin aksine huskyler hızlı koştukları için rüzgarın etkisiyle daha soğuk olacağından safari firması termal tulum, kar maskesi ve eldiven de verdi; tulumu montumun altına bir kat daha olacak şekilde giyip kar maskesini de yüzümün kenarlarını koruması için beremin altına taktım.
Şimdi fiyat konusundan bir adım öteye giderek Lapland safarileri hakkında birkaç önemli bilgiyi ekleyeyim.
Safarilerde sürüş uzunluğu dışında safari saatlerine de dikkat etmenizi öneriyorum. Örneğin geyik safarilerini nedense hep öğleden sonraya koymuşlar, oysa bizim gittiğimiz dönemde günbatımı saati 14:00 civarıydı (akıllı telefonunuzun hava durumu uygulamasından kontrol edebilirsiniz). Yani öğlen başlayan bir safari, safariyi hava karanlıkken yapacağınız anlamına gelebiliyor, benim gibi o büyülü bembeyaz ortamı yaşamak istiyorsanız gündüz olanlarını tercih etmek daha mantıklı olabilir. Geyik safarisini gündüz düzenleyen yalnızca Sieriporo Safaris şirketini buldum, husky safarisi içinse en meşhur firmalardan olan Safartica ile anlaştık.
Son olarak; safarileri internetten inceleyince yer kalmaz ve önceden alın diyor ama ben gitmeden önce rezervasyon yapmadım. Santa Claus Village içinde Safari Center diye bir bina var, varır varmaz oraya gittim ki sonraki günler için safarileri ayarlayabileyim. Siz de internetten almayı tercih etmezseniz gider gitmez halletmenizi tavsiye ediyorum, çünkü her safari her gün olmayabiliyor ve yoğun dönemlerde yer kalmayabiliyor. Bahsettiğim Safari Center dışında aynı yerdeki ‘kalmanız gereken otel’ diye tavsiye ettiğim otelin resepsiyonu ve şehir merkezindeki turist info ofisi gibi birçok yer size destek olur, safariler öyle zor bulunan şeyler değil. Son dakikaya bırakmayın yeter.
Aşağıdaki videoda safarilerle ilgili en önemli bilgileri Lapland gezisi sırasında yani sıcağı sıcağına öğrenmişken anlattım.
Bizim orada olduğumuz sürede ne yazık ki hava hep bulutlu ve kar yağışlı olduğundan kuzey ışıklarının görülmeyeceği çok belliydi, yoksa kuzey ışıkları safarilerinden de alırdık. Kuzey ışıklarını size haber veren SMS servisleri ise 15 – 20 Euro aralığındaymış, görülme ihtimali varsa gittiğinizde kalacağınız veya safari aldığınız yere sorarsınız. Biz göremesek de döndükten hemen sonraki gün güzel Kuzey Işıkları manzaraları oluşmuş, şans meselesi. Bizim yaptığımız gibi ‘olursa ne ala olmazsa pekala’ diye düşünerek giderseniz hayal kırıklığı yaşamazsınız. Çünkü kuzey ışıkları ne zaman görülür sorusunun kesin bir cevabı yok, ben Lapland’a onun için gitsem Ocak yerine Şubat veya Mart ayını tercih ederdim.
Bizim denemediğimiz diğer safari fiyatları: Ice floating 90 Euro, Northern Lights (Kuzey Işıkları) 125 Euro, Snowmobile 129 Euro (90dk), Ice Fishing 90 Euro civarında. Farklı seçenekleri kombinleyerek birlikte yapmak da mümkün.
Turistik Harcamalar – Lapland’da Alışveriş
Turistik harcamalar kısmına alışveriş ve Lapland klasiği haline gelmiş olan ‘Noel Baba postanesinden sevdiklerinize kart gönderme’ masraflarını ekledim. Ayrıca kişi başı 20 Euro olan ve Arktikum Müzesi, Pilke Science Center (Pilke Bilim Müzesi) ve Korundi House of Culture (Korundi Kültür Evi) binalarının üçüne birden girmenize olanak sağlayan Culture Pass’ten aldık. Müzelere bayıldığımız için değil ama soğuktan dışarıda uzun süre duramıyorsunuz, cafeye girelim deseniz zaten yeme – içme daha pahalı. Bari gezilecek yerlerden birkaçını görmüş ve arada ısınmış oluruz diye düşündük, bizim gibi şehir merkezinde kalanlar için yürüme mesafesinde olduğundan uygun olabilir.
Yazılarımı takip edenler biliyor, alışveriş yapmayı sevmiyorum ve backpack ile seyahat ettiğim için gittiğim yerlerden pek bir şey almıyorum. Magnet 5 Euro’ydu bir tane aldım, Noel baba postanesinden her bir sevdiğiniz için kart göndermek ise (kart + pul) 2.5 Euro civarı. Culture Pass dışında bunlara biraz para harcadık (Toplam 67 Euro).
Meşhur Noel babayla çektirdiğiniz bir adet resmi satın almak ise tam 30 Euro! Şimdiye kadar anlattığım üzere her şeye dünyanın parasını verdiğimiz halde bir resim için o kadar ücret istemeleri (Avrupalıların Noel baba için geldiklerini bildikleri için) bana dolandırıcılık gibi geldi ve almamayı tercih ettim. Güzel bir anı olması için satın almak isterseniz masraflarınıza 30 Euro daha eklenir. Resimler ve Noel babanın yanına girdiğiniz andan itibaren çekilen video olmak üzere her şeyi almak ise 80 Euro, size verilen numarayla sonradan internetten de alabiliyorsunuz. Ben internetten buzlanmış hallerini ücretsiz olarak yüklemekle yetindim, o da bir anı bence 🙂
Lapland Buz Otel Tecrübesi
Veee gördüğünüz gibi bizim harcamalarımız arasında en büyük yeri tutan buz otel hakkında henüz bir şey söylemedim. Aslında oradaki masrafları da ulaşım, konaklama, yemek gibi kısımların ilgili olanlarına dağıtabileceğim halde tercih etmedim; çünkü Lapland’a gidecek birçok kişinin tercih etmeyeceği bir tecrübe olduğu için harcama rakamları yanıltıcı hale gelebilirdi.
Nedir bu buz otel derseniz; bir gece Arctic Snow Hotel & Glass Igloos isimli otelin buz kısmında konakladık 🙂 Lapland’da hem buz otel hem iglo konseptinde farklı otel seçenekleri bulunuyor, biz burada karar kıldık. Buz oteller her yaz eridikleri için kışın yeniden yapılıyorlar. Kuzey Işıkları’nın görülme ihtimalinin yüksek olduğu bir dönemde giderseniz tavan kısmı camdan olacak şekilde tasarlanan ve yukarıda en iyilerinin linklerini verdiğim iglolarda kalmak da harika olabilir, hem onların içi soğuk değil 🙂
Benim ‘ölmeden önce yapılacaklar’ listemde (bucketlist) bir gece kardan yapılmış bir odada uyumak olduğu için denedim ve açıkta kalan tek yerim olan burnumun donmasına zaman zaman uyandığım halde gayet 8 saat uyudum. Sıcaklığı eksi 5 derece olan otelin koşulları kesinlikle prens ve prenseslere göre değil, ama benim için harika bir deneyimdi. Şimdi Snow Hotel (buz otel) masraflarına tek tek bakalım (Toplam 656 Euro):
– Çift kişilik suit odada bir gece konaklama 350 Euro
– Otele ulaşım tek yön kişi başı 15 Euro’dan iki kişi gidiş geliş 60 Euro, kendi özel servisleri var
– 90 dakikalık Finnish sauna (Finlandiya saunası) + hot tube (açık hava jakuzi) + snow sauna (otel gibi kardan yapılmış odada olduğundan ismi kar saunası) iki kişi 130 Euro
– Ice restaurant isimli buz otelin buz restoranındaki çorba + ana yemek + tatlı şeklindeki akşam yemeği iki kişi 116 Euro
Dediğim gibi birçok insanın “Kendime işkence edip üstüne bu kadar para mı ödeyeceğim?” diye düşüneceği buz otelle ilgili tecrübeler benim için eşsizdi, o yüzden bu kısımdaki yüksek fiyatlara çok takılmadım ama ilgilenmeyenler için fiyat grafiğinde ayırdım. Buz oteli sadece gezmek isterseniz giriş bileti 17 Euro’ymuş, 30 Euro da ulaşım olacağını düşünürsek kişi başı 47 Euro’ya nasıl bir yer olduğunu görebilirsiniz. Veya konaklamayı asla düşünmediğiniz halde biraz daha cesaretiniz varsa bu sefer de buz restoranda akşam yemeği veya sauna – jakuzi tecrübesi seviyesine çıtanızı yükseltmek mümkün 🙂 Gitmeden önce otele info@arcticsnowhotel.fi adresinden mail atıp rezervasyon yaparsınız.
Şimdi toparlayalım. Biz 3 gecesi Lapland ve 2 gecesi Helsinki olmak üzere 5 gece 4 günlük bu geziye buz otel hariç 1645 Euro ve buz otel dahil 2301 Euro verdik. Buz otel yerine normal şekilde bir günlük konaklama, yeme-içme, ulaşım harcadığımızı ve ayrıca meşhur olan Fin saunasını da başka yerde denediğimizi düşünseydik, bizimkine benzer bir Lapland gezi bütçesinin iki kişi için her şey dahil 2000 Euro civarında olacağını söyleyebiliriz. Bulduğunuz uçak bileti ve kalmak istediğiniz otel fiyatlarına göre, verdiğim diğer bilgilere dayanarak siz de kendi bütçenizi aşağı yukarı hesaplayabilirsiniz.
Ek notlar;
– Safari ve otobüs bileti fiyatları genelde çocuklara indirimli.
– Lapland gezisi özelinde olmadığı için bahsetmedim ama çok soğuk bölgeler için uygun kıyafetleriniz yoksa gezi öncesinde termal ve kar kıyafetlerine de iyi bir bütçe ayırmanız gerekecektir. “Lapland gezisi için nasıl giyinmek gerekir?” videomu aşağıya ekledim.
Lapland tatil fiyatları yazımı faydalı bulduysanız sosyal medyada paylaşmayı, yeni yazılarımdan haberdar olmak için Hayat ve Seyahat’in aşağıdaki hesaplarını takip etmeyi unutmayın! 🙂
Instagram: hayatveseyahat
Facebook: Hayat ve Seyahat
Twitter: hayatveseyahat
Arzu karacan
25 Kasım 2019, 23:31Lapland benim hayallerimde olan yerlerden birtanesi..Okadar guzel emek verip anlatiyorsunki.Insan daha cok merak ediyor..emegine saglik canim..bol geziler 😘
Fatma Olcucu
26 Kasım 2019, 20:10Çok tatlı bir yer, umarım en yakın zamanda gidersin :*