
En romantik evlilik teklifleri edildi, düğün hazırlıkları devam ediyor, bir yandan da yazın balayına nereye gidilir diye araştırıyorsunuz. Türkiye olmasın çünkü yoruldunuz ve biraz uzaklaşmak istiyorsunuz, ama çok uzak yerler de olmasın çünkü pahalı ve balayının tamamen farklı bir kültürü tecrübe etmek için doğru zaman olmadığını düşünüyorsunuz. Bildim mi? 🙂 Öyleyse Santorini’de balayı ile Santorini balayı otelleri ve fiyatları hakkındaki bu yazım size yardımcı olabilir.
Aslında yazıya balayı tatili diye başladım ama balayı bence yalnızca evlendikten hemen sonra yapılan, yani bir kerecik olan bir şey değil, olmamalı 🙂 Örneğin biz eşimle 4üncü evlilik yıl dönümümüzü kutlamak için gittik, deliye her gün bayram misali aşıklara da her tatilin balayı olmasının bir sakıncası yok 🙂
Santorini Balayı Planı
Diyelim ki Santorini’de balayı seçeneği size cazip göründü ve Santorini tatil fiyatları hakkında bilgi edinmek istiyorsunuz. Öyleyse uçak bileti ile araştırmamıza başlayalım. Skyscanner veya benzeri bir uçak bileti arama sitesine, ya da doğrudan Google’a yazarak aramanızı yapın. Bence Mykonos ve/veya Atina’yı ekleyerek birden fazla durakla planınızı Yunan adalarında balayı/Yunanistan’da balayı şeklinde zenginleştirmeniz fena fikir değil. Zaten Santorini (Thira) Havaalanı (JTR)’ye direkt uçuş pek bulunmadığı için bu iki şehirden birinde aktarma yaparak Santorini’ye varmanız kuvvetle muhtemel, üzerinden geçiyorken neden oraları da görmeyesiniz değil mi 🙂 Biz Atina’ya daha önce gittiğimiz için Mykonos‘a uçak bileti almış ve orada 3 gün kaldıktan sonra Santorini’ye feribotla geçmiştik.
Uçak biletini bulduk diyelim, şimdiki konumuz otele karar vermek. Balayı tatili için tercih edilen oteller diğer tatillerdeki otellere göre daha önemli oluyor malum, çünkü gezmek kadar dinlenmeye de vakit ayırmak istiyoruz ve her şeyin peri masalı gibi mükemmel olması lazım 🙂 Güzel haber, Santorini’de böyle otellerden çokça var. Kötü haber ise, bildiniz, fiyatları ‘biraz’ yüksek.
SANTORİNİ GEZİLECEK YERLER yazımda Santorini’deki köy ve kasabaları detaylandırmıştım, adayı ve nerede ne olduğunu biraz kafanızda şekillendirebilmek için önce bu yazımı okumanızı tavsiye ediyorum. Okuduktan sonra aşağıdan devam edin.
Santorini Balayı Otelleri
Ben otel seçiminde Oia (Ia – Iya) ile Imerovigli bölgeleri arasında kalmıştım. Oia malum Santorini’nin en meşhur kasabası, hep resimlerde gördüğümüz o birbirinden güzel mavi çatılı beyaz evlerden biri otel olsa ve ben o otelin havuzunda kokteylimi içerken harika gün batımını izlesem fena olmaz diye düşünerek başlarda Oia bir adım öne geçti.
Ama sonra hayalimdeki oteli tam olarak bulamadım. Hem en meşhur olduğu için böyle tüm kalabalığın doluşacağı bir yerde ‘her şeyden uzaklaşma’ yerine hengame ortasında kalırım hem de o kadar merkezde olursam duramam yine tüm gün gezerim ve asıl amaç olan ‘otelde keyif yapma’ olayı yalan olur dedim. Biz zaten 4 gecelik olan gezimizin yarısında balayı otelinde kalıp sonra adanın merkezi olan Fira bölgesine geçecektik (4 gecenin tamamı için balayı otelinde kalacak bütçemiz yoktu), o yüzden gezinin bu yarısında kalabalıktan uzaklaşacak bir seçenek bulmak daha cazip geldi.

Otel için Oia bölgesini seçerseniz bu meşhur manzarayı oluşturan evlerden birinde kalabilirsiniz (Etrafın kalabalık olacağına dikkat)
Ve başladım lmerovigli otellerini araştırmaya. Otel Santorini’nin hangi kasabasında olursa olsun en önemli kriter bence yüksek bir yerde olması, böylece Santorini kaldera manzarası tüm güzelliğiyle karşımızda oluyor. “Her Santorini yazısında geçiyor, bu kaldera ne ola ki?” diyenleri SANTORİNİ TEKNE TURLARI yazıma alabiliriz.
İkinci kriter, manzaraya bakan yerde bir havuzun olması. Devamında deniz manzarası (veya genel olarak manzara diyelim) olan bu havuzlara sonsuzluk havuzu (infinity pool) deniliyor. Ben sonsuzluk havuzlarına bayılıyorum; Santorini dışında Singapur, Bali ve Kuala Lumpur’da da sonsuzluk havuzu olan otelleri tercih etmiştim. Santorini’ye özgü kaldera manzarası ve Santorini’de gün batımının eşsiz güzellikte olması böyle bir havuzda geçirdiğiniz zamanı unutulmaz kılacaktır, en azından bizim için öyle olmuştu.
Otelin nerede olacağına karar verdik, yüksekte olsun ve manzaralı havuzu olsun dedik. Kahvaltı servisinin ve restoranının olmasına da dikkat etmelisiniz, yoksa yemek olayı için her seferinde dışarı çıkma zorunluluğu can sıkıcı olabilir. Otelde yemek istemezsiniz ve dışarı çıkarsınız o ayrı, ama sipariş ettiğinizde odanıza yemek getirecek bir seçeneği mutlaka el altında bulundurun.
Ve gelelim Santorini balayı otelleri araştırması yaparken dikkat etmemiz gereken diğer önemli kritere, otel kapasitesi. Neden, çünkü diyelim ki bir oteli çok beğendiniz havuzu filan harika ama yalnızca tek havuz var ve oda sayısı böyle 50 gibi fazla bir şey. O resimde beğendiğiniz havuzdaki havalı prens/prenses sizce sadece siz mi olursunuz? İnsan kalabalığından havuzun mavisini göremezsiniz valla 🙁
O yüzden benim tercihim oda sayısı 20yi bulmayan butik bir otelden yana olmuştu, ama kapasitesi fazla olan ve kapasite doğrultusunda imkanlarını artırmış daha büyük otellere de bakılabilir. Önemli olan bu kriteri de göz önünde bulundurmak, zaten booking.com’daki otel açıklaması ve müşteri yorumları bu konuda sizi bilgilendirecektir.
Son kriteri söylüyorum; otelin sadece yetişkin (adults only) konseptte veya balayı çiftleri için uygundur gibi bir şekilde belirtilmiş olması. Öyle olmaması etrafta bağıran çocuklar ve peşlerinde koşan anneleri anlamına gelebilir, balayı diye kafa dinlemeye gelmişken böyle bir ortama girmek istemeyenler dikkat etmeli. Belirttiğim ifadeler otel açıklamasında geçmiyor ve ‘şimdi nerden bileceğim otele kimin geleceğini’ diyorsanız havuz resimlerine bakın bu bir. Çocuk havuzu yapılmışsa o havuza giren çocuk da vardır, geçin. Oda tiplerine bakın bu da iki. Aile odası veya üç kişilik oda gibi alternatifler varsa geçin.
Otelimizi hangi kriterleri dikkate alarak seçmeye çalıştığımdan bahsettim, şimdi benim için nasıl bir tecrübe olmuş ona bakalım. Otele karar verir vermez havaalanı veya feribot iskelesinin hangisinden kaçta gelecekseniz oradan otele transfer servisi istemeniz gerekiyor, zaten seçtiğiniz otel lüks konseptte hizmet veren bir otel olduğu için rezervasyon sonrasında mesaj atarak yönlendiriyorlar (veya booking.com’daki ‘tesisle iletişime geç’ kısmından siz yazabilirsiniz), bizi feribot iskelesinden aynı havaalanı karşılamasında olduğu gibi ismimizin yazılı olduğu kağıtla karşılamışlardı. Ayarlayamazsanız da üzülmeyin, taksi filan bir şey bulunur elbet. Ama bence otele sorun ve uçuk bir fiyat değilse kabul edin yani; inince ayarlamak nerede, indiğinde her şeyin seni zaten bekliyor olması nerede değil mi.
Araca bindik ve araç otele varana kadar yokuş çıktı, çıktı, çıktı.. Tüm manzara ayağımın altında olsun olayını biraz abartmışım ama iyi olmuş 🙂 Feribot iskelesinden Imerovigli’deki otele kadar olan 22 km’lik yolun transfer ücreti olarak 30 Euro’yu nakit verdik. Booking.com’dan yaptığım rezervasyonum üzerine gönderdikleri mailde “İsterseniz 100 Euro’ya limuzin ile transfer de mümkün” yazmışlar ama biz lazım görmedik. Olayı daha fazla abartıp helikopterle transfer hizmeti sunanlar da varmış. Yani siz yeter ki paradan haber verin, hizmette sınır yok.
Otel odasını özel havuzlu tutmuştuk, hani bir şeye başlayınca şu da olsun bu da olsun zaten bir kere oluyor bari tam olsun diye bir psikolojiye gireriz ya (evet tam olarak düğün masraflarınız ne ara böyle arttı sorusunun cevabı olan lanet psikoloji 🙂 ), ben de “Madem iki gece için bu kadar para vermeyi göze aldık ve böyle bir tecrübe yaşamak istedik, bari özel havuzu da olsun” diye bir üst oda tipini seçmiş bulundum. Havuz yerine açık hava spa küveti olan odalar da tercih edilebilir.
Otele varınca tabii ki ilgi süper, sizi odanıza yerleştirip her şeyi detaylıca anlatıyorlar. Oda dediğim kocaman ev; jakuzi, koşu bandı ve pilates matı beni en çok sevindiren şeyler oldu. Minibar fiyatlarının otel fiyatıyla doğru orantılı olmamasını çok takdir ettim, örneğin kola 10 Euro filan değil 3 Euro’ydu. Yunanistan tatillerinde yeme içme fiyatları zaten beni olumlu yönde hep şaşırtmıştır, en ünlü ve lüks yerine bile gitseniz fiyatlar mantıksız şekilde artmaz, yani lahmacun artı ayranı 50 TL’ye satmazlar diyeyim de neden bahsettiğim belli olsun.
Odada bulunan restoran menüsü fiyatları da öyle çılgınca pahalı değildi, yemek söylenebilirdi yani. Nitekim otelde kaldığımız iki gün boyunca öyle yaptık. Ama yemek yemeyi seven bir insan olarak lüks konseptli yerlerde yemek porsiyonlarının küçük olmasına her zaman gıcık olmuşumdur, burada da benzer şekilde kepçe ile beklediğimiz yemekler kaşık ile geldi deyim yerindeyse. Ama ‘çok para verdik her dakikasını yaşamalıyız’ mantığıyla dışarıya çıkıp çevrede başka restoran bulmaya da uğraşmadık.
En hoşumuza giden hizmet ise masanın üstüne bıraktıkları kahvaltı formundan ertesi günkü kahvaltıda ne yemek istediğini ve kahvaltıyı kaçta getireceklerini seçebilmek oldu, kahvaltı bitmeden yetişeyim veya acaba kahvaltıda yiyecek bir şey bulur muyum soruları kafada uçuşmayınca güne daha pozitif başladık 🙂 Gerçekten tam sipariş ettiğimiz saatte görevli kapıda belirip kahvaltımızı teras havuzumuzun yanına bıraktı ve kaldera manzaralı kahvaltımızı yaptık. Ben gıcıklık olsun diye papaya, ananas, üzüm suyu gibi garip olan ne varsa işaretledim ama bazılarını getirmediler, ben de çaktırmadım hehe 🙂 Gün içinde de şarap ve yanına dilimlenmiş meyve getirdiler (ücretsiz), yeryüzündeki cenneti bulmuş gibi hissettik kendimizi resmen.
Bize özel kahvaltı ile başlayıp kendi özel havuzumuz veya otelin büyük sonsuzluk havuzu ile geçen günümüz, gün batımı manzarası zamanı değişen sarılı kızıllı renk tonlarının güzelliğini arada nefes almayı unutarak izlememizle devam etti. Akşam olduğunda ise küçük otel seçmenin avantajı olarak etrafta çıt yoktu, terastaki şezlonglara uzanıp sessizliği dinleyerek gökyüzüne baktık ve gayet net görünen yıldızları izledik. İş hayatı, koşturmaca filan derken böyle her şeyi bırakıp sadece yıldız isimlerini tahmin etmeye çalışmayalı ve yanımızdakine ‘yıldız kaydı gördün mü’ diye sormayalı ne kadar olmuştu? Sanırım oldukça uzun.
Fiyatlardan bahsetmedin diyeceksiniz, bahsedeyim. Biz 2016 yılı Temmuz ayı başında gittik, yani yüksek sezondu. Otelin iki gecesi için kahvaltı dahil 1054 Euro verdik, evet çılgınlık 🙂 Yılda bir kere kendimize böyle şımarma hakkı tanıyoruz, sonra çalışıp ödedik sıkıntı yok yani. Haziran ve Eylül ayları fiyatlar daha düşük olacaktır ama hava konusu biraz şansa kalıyor tabii. Soğuk veya yağmurlu olursa çok tatsız olabilir. Bizim kaldığımız otel şuydu: Csky Hotel
Aynı konsept ve standarttaki diğer alternatifler şöyle olabilir, Santorini balayı otel fiyatları genelde gecelik 300 – 600 Euro arası değişiyor:
Hayır ben Oia kasabasında beyaz evlerden birinde kalmak istiyorum diyenler için mağara konseptli oteller (cave suit) ilginç olabilir o gözle de bakarsınız. İyi alternatiflerden bazıları:
Helianthus Suites- Caldera Caves
“İyiymiş de Euro alıp başını gitmişken bize gelmez” diyenler için fiyatı gecelik 300 Euro’nun altına düşürelim:
Böyle bir bütçeniz yok ama yine de ille Santorini olsun diyorsanız o zaman manzara, sonsuzluk havuzu, spa kuveti, konsept butik otel gibi şeylerden vazgeçilebilir. Santorini’nin plajları taşlık-kayalık yapısı sebebiyle çok matah olmadığından yine de havuzu mümkün olduğunca güzel bir otel bulmaya çalışın. Örnek olarak şu oteller olabilir:
Hala bütçenize göre bir seçenek çıkmadıysa normal otelleri inceleyin derim, günlük 50 Euro’dan başlayan oteller bulunabilir. Santorini’de denize girmek için en uygun yerler Perissa, Perivolos ve Kamari civarında olduğundan havuz imkanı olmayan otellerin buralardan birine yakın olmasına dikkat edin (denize girmek sizin için önemliyse). Şehir merkezinde olmak için Fira (biz öyle yapmıştık) ve turistik merkezde olmak için Oia bölgesindeki otellere bakabilirsiniz. Scooter veya atv kiralanarak adanın her yerine gidiliyor zaten, çok da dert etmeyin. Santorini otellerinin tamamının listesini, fiyatlarını ve müşteri değerlendirmelerini görmek için tıklayın.
İki günlük peri masalı bizim için aşağı yukarı böyleydi diyebilirim, Santorini’de balayı düşünenlerin hem deniz güneş, hem gezip görme, hem de dinlenme anlamında kendilerini mutlu edecek bir şeyler bulacaklarına inanıyorum. Bizim yaptığımız gibi balayı konseptinde bütçeniz elverdiğince kendinizi şımartarak kısa süreliğine her şeyden uzaklaşıp sonra merkez bir yerdeki normal otele geçip Santorini gezisi için adayı keşfetmeye başlayabilirsiniz. Merkez bölge olan Fira’daki Sweet Pop oteline gecelik 60 Euro verdik, gün içinde adayı keşifle meşgul olduğumuz için otelin sadece konumu ve tabii ki temizliği önemliydi bu sefer. Böylece bütçemizi dengelemiş olduk, siz de benzer şekilde planlayabilirsiniz.
Umarım Santorini’de balayı ve Santorini balayı otelleri ile ilgili bilgi verebilmişimdir, balayınız nerede olursa olsun sevdiceğinizin yanınızda olması en büyük şansınız, birlikte yaşayacağınız nice mutlu ‘balayı’larınız olsun.. 🙂
Santorini balayı otelleri & fiyatları yazımı faydalı bulduysanız sosyal medyada paylaşmayı, yeni yazılarımdan haberdar olmak için Hayat ve Seyahat’in aşağıdaki hesaplarını takip etmeyi unutmayın 🙂
Instagram: hayatveseyahat
YouTube: Hayat ve Seyahat
Facebook: Hayat ve Seyahat
0 Yorum