Almanya’ya Nasıl Gidilir? Ben Nasıl Geldim?

23 Yorum
  • Kemal Kaya
    03 Ocak 2016, 15:01 Cevapla

    Bol şanslar Fatma. Takipte olacağız. Selamlar.

    • Fatma Olcucu
      03 Ocak 2016, 15:04 Cevapla

      Teşekkürler Kemal, ben de sizleri takipteyim. Görüşmek üzere 🙂

  • Buket
    29 Haziran 2016, 13:42 Cevapla

    Merhaba,
    hikayemiz oldukca benziyor. Ben de 3 yil once herseyi birakip Thailand’da tasinmistim. 2 yilimi orada gecirdikten sonra da Almanya’ya tasindim. Augsburg’tan sevgiler

    • Fatma Olcucu
      30 Haziran 2016, 10:09 Cevapla

      Merhaba, siz daha cesur ve radikal bir baslangic yapmissiniz tebrik ederim 🙂 Augsburg’a Almanya Romantik Yol gezim sirasinda gitmistim keyifli bir yer, umarim siz de memnunsunuzdur. Sevgiler

  • raman
    13 Temmuz 2016, 15:01 Cevapla

    merhabalar sayfanızı henüz gördüm ve okudum. Teşekkür ediyorum paylaştıklarınız için öncelikle. Bir sorum olacak size.

    10 yıllık mühendislik tecrübem olmasına rağmen almanyada yaptığım başvurular red oluyor sürekli. Ingilizcem iyi. Almanca da az. bu aracılık şirketlerine gönderdiğimiz CVden mi oluyor yoksa Almanca Bilgisine güvenemedikleri için mi red oluyor sizce ? Teşekkür ederim.

    • Fatma Olcucu
      13 Temmuz 2016, 22:13 Cevapla

      Merhaba, rica ederim. Başvuru yaptığınız sektördeki genel duruma bağlı olabilir, ilanlardaki istenen nitelikleri iyi incelemek gerekir. CV nasıl olmalı ve başvuru nasıl yapılır yazılarımda bildiğim detayları paylaşmaya çalışmıştım, bir inceleyin umarım faydası olur.

  • Gezegenanne
    14 Ocak 2018, 06:42 Cevapla

    Bol bol şanslar, mutluluk ve sevgiyle kalın. Çok severek takipteyim. ?

  • jimi_hendrix
    03 Mayıs 2018, 18:22 Cevapla

    Merhabalar; itü makina mezunu olmama ve iş tecrübem olmasına rağmen her gittiğim iş görüşmesinde red yemem üzere hayalini kurduğum motorsporları ve Formula 1 kariyeri için ben de italyada yüksek yapıyorum bittikten sonra italya veya almanyada bu hayalim için çalışmalara başlayacağım…

    • Fatma Olcucu
      03 Mayıs 2018, 20:20 Cevapla

      Hayallerinizin peşinden koşmanız ne güzel, bol şans dilerim.

      • jimi_hendrix
        07 Mayıs 2018, 18:57 Cevapla

        Peki not ortalaması ne kadar önemlidir sizce? ben okurken bir taraftan da çalıştığım için (okul paramı çıkarmak maksatlı) lisans hayatım mahvolmuştu.

        • Fatma Olcucu
          07 Mayıs 2018, 20:39 Cevapla

          Okurken çalışıyor olmanız lisans hayatınızı ve not ortalamanızı mahvetmeyi gerektirmez, sadece daha çok çaba göstermenizi gerektirir. Ben de üniversite hayatım boyunca haftada 5 gün tam zamanlı çalıştığım halde İTÜ gibi bir okuldan yüksek onur listesinde mezun oldum. Sorunuzun kesin bir cevabı yok, şirkete göre değişir. Genel olarak, ilk iş için önemlidir ve önemi tecrübe arttıkça azalır.

          • jimi_hendrix
            08 Mayıs 2018, 21:14

            anlıyorum teşekkür ederim.

  • Hazal
    16 Temmuz 2018, 20:30 Cevapla

    Merhaba , 18 yaşındayım ve geçen yıldan itibaren yazılarınızı okuyorum. Bilgisayar mühendisliği düşünüyorum fakat Almanya gibi bir ülkeye gitmek için İTÜ gibi bir okulda okumak şart mıdır? Başvurduğunuz şirketleri nereden buldunuz ?

  • Can
    23 Ağustos 2018, 18:35 Cevapla

    Merhaba Fatma Hanım. Acaba Eşiniz hemen sizle geldi mi oraya ve orada nasıl iş buldu…? Kendi mesleğimi yoksa başka bir şekilde mi buldu işi. Bir de dil konusunda Eşiniz zorlandı mi ya da ne kadar öğrenebildi bu süreçte ….almanca da ingilizce de latin kökenli ve bunu almanya da farkedebiliyorum. Bunları niye soruyorum derseniz benim Eşim zaten alman vatandaşı ve orada yüksek lisans yaptı. Onun için sorun yok. Evlenince ben istedim türkiyede yaşamayı orası zor olacağı için bana. çünkü ben türkiyede doğup büyüdüm. Ama şimdi oraya gitmek istiyoruz. Ben orta seviyede ingilizce biliyorum. Ama almancam birkac kelime. Teknik alanda havacılık sektöründe çalışıyorum. Bu yüzden eşinizin oraya adaptasyon sürecini merak ettim. Şimdiden teşekkürler

    • Fatma Olcucu
      24 Ağustos 2018, 11:12 Cevapla

      Merhaba, hayir bir sene sonra geldi ama hemen de gelebilirdi biz oyle tercih ettik yalnizca. Evet dil konusunda zorlandi elbette, gece gunduz calisti. 6 ay sonunda Almanca mulakat yapabilecek seviyeye geldi. Zor olacagini kabul edip oyle yola cikmanizi tavsiye ederim, bol sans.

  • Engin
    03 Mart 2019, 18:47 Cevapla

    Slm Fatma hanim yazilari okudum ve okumaya devam edececim.Akici ve anlatilir sekilde yazmissiniz, basarilariniz devami ile tebrik ediyorum.

    • Fatma Olcucu
      03 Mart 2019, 22:43 Cevapla

      Merhaba, teşekkür ederim beğendiğinize sevindim. Yeni yazılarda görüşmek üzere

  • Bedia Dikmen
    08 Ocak 2020, 08:16 Cevapla

    Şu anda Diş hekimi olarak İzmir Dikili Devlet Hastanesinde çalışıyorum.Herley yolunda fakat iki çocuğumjn geleceği beni düşündürüyor.Birisi 3 diğeri 7 yaşında.Yıurt dılında iş bulmak konulunda çok güzel bilgiler vermişsiniz fakat Diş Hekimi olarak bunu nasıl yapabilirim.Birde bu konuda yardımcı olur musunuz?

    • Fatma Olcucu
      08 Ocak 2020, 09:37 Cevapla

      Merhaba, dis hekimi olmadigim icin ne yazik ki olamam. Bana da kimse olmamisti, kendiniz yapabilirsiniz arastirmaya baslayin.

  • Ayfer Asena Selek
    14 Şubat 2020, 07:20 Cevapla

    Yazılarınıza bayıldım ve okudukça kendimi buluyorum. Emeğinize sağlık 🙂

    • Fatma Ölçücü
      14 Şubat 2020, 21:08 Cevapla

      Teşekkür ederim 🙂

Yorum Yapın